hoe kies ik de juiste datastructuren met knime?

Voor een school gerelateerde opdracht volgde ik de cursus ‘Introduction to machine learning with KNIME‘. In dit blogbericht vertel ik jullie wat KNIME precies is en wat je er mee kan doen.

Wat is KNIME?

KNIME Analytics is een platform dat is opgericht in 2004 waar je gestructureerde workflows en pipelines kan maken van data die je verzameld. KNIME is geschreven in Java en gebaseerd op Eclipse. Momenteel maken al meer dan 60 landen gebruik van het platform.

Hoe zet je je eerste workflow op in KNIME?

Wanneer je KNIME voor het eerst opent kan het er wat chaotisch uit zien. Laat het je gewoon niet afschrikken want werken met KNIME is simpeler dan je denkt. Je weet wat ze zeggen, “oefening baart kunst”. Laat mij je kort vertellen hoe je je eerste stappen kan zetten. Hieronder zie je al een voorbeeld over hoe je ‘dashbord’ er uit ziet.

1. Download data en start een nieuwe workflow: Klik helemaal links boven om een nieuwe workflow op te zetten.

2. Geef je workflow een naam en klik op klaar. Zo makkelijk is het om een eerste workflow op te zetten.

Bekijk zeker ook onderstaande video voor een gedetailleerder beeld of volg ook de cursus op linkedin.

Waarom KNIME gebruiken?

Eens je KNIME gewoon bent is het een heel efficiënte en snelle manier om aan data science te doen. Je kan in een paar klikken workflows opzetten, je kan externe bestanden zoals van excel integreren en KNIME ondersteund nog steeds de meest simpele visualisatietechnieken zoals cirkeldiagrammen, staafdiagrammen en zoveel meer. Kortom, je vindt op KNIME voor elk wat wils. Veel succes als je ervoor kiest om KNIME ook te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.