Netwerken

Hangar K 5/07/2021

Op 5/07/2021 nam ik deel aan een webinar van Jurgen Ingels. De webinar werd georganiseerd door hangar k. Eerst was er de voorstelling van Jurgen Ingels nieuwe boek ’50 lessen voor ondernemers’ en daarna was er tijd om te netwerken. De inhoudelijke zaken die mij bijbleven van dit evenement was vooral het boek zelf. Het is een zeer vlot te lezen boek waarin Jurgen Ingels tips geeft uit eigen ervaring in het ondernemerschap. 
Op het netwerkevenement achteraf leerde ik een paar interessante mensen kennen. Zo praatte ik onder andere met Tristan Hostens, mede eigenaar van brouwerij Tzawezien in Brugge. We hadden een interessant gesprek aangezien ik zelf ook graag eens amateur brouw. Ik sprak ook nog met Mathieu Nijs van Liocare en Sebastien Laga van Vonken.

Vlaio webinar succesvol netwerken 14/07/2021

Op 14/07/2021  volgde ik een webinar over hoe je succesvol kan leren netwerken. De focus lag vooral op hoe je van je introverte kant een extraverte kant kan maken en dus geen angsten met je meedraagt als je met mensen gaat praten of netwerken. Na de webinar was er ruimte voor een gesprek met enkele andere deelnemers. Aangezien hier geen mensen tussen zaten met dezelfde interesses was het moeilijk om hier verder een nuttige connectie te leggen.

Reflectie

Ik ben zelf sociaal aangelegd en kan dus vlotte gesprekken voeren over diverse onderwerpen. Wat ik wel ondervonden heb is dat een gesprek met iemand die veel status heeft me wel wat stress kan bezorgen. Dan weet ik ook niet goed wat ik soms kan zeggen. Mijn manier is om steeds mezelf te zijn en een enthousiaste indruk na te laten. Ik ben me ervan dat een netwerk zeer belangrijk is en daarom doe ik ook mijn best om hierover bij te leren door boeken te lezen en mijn grenzen te verleggen.