logo venticleaning

Kijkstage bij Ventileaning

Beste lezer. Voor het vak meertalig debatteren en presenteren heb ik de eer gehad op kijkstage te mogen gaan bij venticleaning , het dochterbedrijf van LavergeCleaning-NV. Dit hield in dat ik 1 dag een kijkje achter de schermen mocht nemen. Hierbij vond ik antwoorden op de vragen; Hoe gaat het er aan toe in een geschaalde onderneming? Hoe maak je prijsoffertes op? en nog veel meer. Hieronder vertel ik u graag wat meer over hoe mijn dag precies verlopen is.

Venticleaning, wat doen ze?

LavergeCleaning-NV  is een gerenommeerde firma gespecialisseerd in industriële reiniging, regenputten en septische putten. 4 Jaar geleden richtten zij dochterbedrijf venticleaning op. Het bedrijf bij uitstek voor het reinigen van ventilatiekanalen tot de units. Kortom, wat laverge ondergronds doet, doet venticleaning bovengronds.

Kijkstage

Voormiddag
Dinsdag 23/03/2021 om 8u30 gingen Diego Vanassche, ceo van venticleaning en ik aan de slag. Na een korte briefing over hoe de dag zou verlopen begonnen we met het voorbereidend werk. Dit was namelijk een korte analyse maken van de klant -bouwbedrijf Romel- en de al gekende gegevens invullen op de prijsofferte. Om 10u gingen we langs bij het bedrijf zelf. Hier zag ik hoe er een professionele analyse werd gemaakt van de ventilatiekanalen en luchtkwaliteit. Dit om te weten welke reinigingsmethode moest worden toegepast. Eenmaal terug op kantoor maakten we een prijsofferte op met een nauwkeurige schatting over de duur van de werken.

Namiddag
Om 14u werden we verwacht in Knokke voor onze volgende klant – Verhelst-. Na enkele ladders te beklimmen kwamen we uiteindelijk op het dak terecht waar we een analyse maakten van de ventilatie unit. Eens terug op kantoor werkten we de prijsoffertes af en praatten nog wat na over hoe de dag verlopen was.

Mijn kijkstage was een zeer leerrijke dag. Ik kreeg naast de agenda ook ruimte om vragen te stellen. Hieruit heb ik dingen geleerd die ik zal inzetten om zowel persoonlijk als zakelijk een stap vooruit te zetten. Ik wil LavergeCleaning enorm bedanken voor de opportuniteit die mij gegeven werd om een dag mee te volgen achter de schermen. Dit was een ervaring waar ik op veel momenten aan terug zal denken. Eén adres dus voor de mensen die een dienst nodig hebben die zij aanbieden.

1 reactie op “Kijkstage bij Ventileaning”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.