digital marketing, technology, notebook

Netwerkeconomie-Marketingcampagne

Wij kregen voor het vak Klassieke&Experimentele-Economie de opdracht om de richting Netwerkeconomie op de kaart te zitten en meer inschrijvingen te genereren. Dit doen we door een  professionele marketingcampagne op te zetten. Hieronder lees je waar Netwerkeconomie over gaat en hoe we concreet onze marketingcampagne gaan uitvoeren.

Wat is netwerkeconomie?

Netwerkeconomie is een bacheloropleiding die je kan volgen bij Howest in Kortrijk. In deze opleiding leer je hoe je de ondernemer van overmorgen kan worden. Dit doe je niet aan de hand van klassieke examens maar door effectief te gaan ondernemen. Door deze op praktijk gerichte opleiding leren wij dus allerei projecten managen zoals deze marketingcampagne, onze eigen onderneming “HYRE” starten en nog veel meer unieke initiatieven zoals paradise Kortrijk. Neem zeker eens een kijkje op de website!

Marketingcampagne

Onze klas werd verdeeld in 2 teams om een marketingchallenge te ondernemen. Het team dat de meeste conversie genereert en het grootste aantal mensen bereikt wint uiteindelijk deze challenge. Elk team krijgt €1250 budget waarmee we aan de slag kunnen.

H&S-Marketing

We gaven ons team de naam H&S-Marketing. ‘H’ voor HYRE en ‘S’ voor studybuddy. Dit zijn onze  startups waarmee we met dezelfde teams de marketingcampagne coördineren.

Concrete aanpak

Na meerdere brainstorm sessies konden we beginnen aan het opmaken van diverse persona’s en een concrete doelgroep aanspreken. Voor de marketing zelf beslisten we dat we een social media advertising campagne zullen voeren. Ook wordt er contact opgenomen met Clear Channel, je kan hen gerust de monopoly van de reclame borden noemen. Met Clear Channel bekijken we wat de mogelijkheden zijn om rond het station van Kortrijk te adverteren. Aangezien wij niet het grootste budget ter beschikking hebben rekenen we ook van good-will uit bepaalde hoeken. Kijk eens goed rond in Kortrijk en waarschijnlijk zie je binnenkort wel een bord van netwerkeconomie.

Interesse?

Heb ik interesse opgewekt over onze opleiding? Twijfel dan zeker niet en neem gerust een kijkje op de website van Howest of Netwerkeconomie. Je mag ook altijd met mij persoonlijk contact opnemen als mocht je met een prangende vraag zitten.

Wie weet zie ik jou binnenkort ook op de campus?

Bekijk hieronder ons campus/promofilmpje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.