Nationale AI cursus

Situatie

Je kan er niet omheen. We leven vandaag de dag in een VUCA  wereld. Artificiële intelligentie speelt hierin steeds meer een rol en het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van deze nieuwste technologische ontwikkelingen in AI.

Taak

Laatst mochten we de nationale AI cursus volgen voor het vak data verwerving en verwerking. Op die manier konden we wat bijleren over de hedendaagse AI implementatie. Ook de verschillende implicaties ervan zijn natuurlijk belangrijk en deze zouden ons eventueel kunnen inspireren om zelf AI te kunnen gebruiken binnen bepaalde onderdelen van een project.

artificial intelligence, robot, ai-2167835.jpg

Actie

Voor het volgen van deze cursus stelde ik een eenvoudige planning op waarmee ik de leerstof kan doseren doorheen het semester. Dit zorgde voor wat extra ademruimte en marge in drukkere periodes.

Resultaat

De nationale AI cursus gaf me een veel breder beeld van wat AI allemaal kan zijn en waarbij je het kan betrekken. Tracks omtrent de werking van zoekmachines of hoe de overheid Artificiële Intelligentie integreert in bepaalde processen waren steeds interessant.

De implicaties dat deze hebben op onze huidige maatschappij is enorm groot terwijl dat AI eigenlijk nog maar een klein deel van zijn groot potentieel bereikt heeft.

Helaas zijn er ook bepaalde zaken die me afschrikken bij AI. Als voorbeeld kunnen we kijken naar bepaalde landen die AI integreren in camera’s op straat. Overheden kunnen constant zien waar je bent en wat je doet. De vraag rest of dat in de toekomst niet uit de hand loopt…

Reflectie

De cursus heeft mij vooral getriggerd om nieuwsgierig te zijn naar de toekomst van AI. De brede technologische vooruitgang geeft stof voor nadenken over waar in de toekomst kansen kunnen liggen in de markt.

Ik kan dus zeggen dat ik het een interessante cursus vond en dat je er zeker je algemene kennis over AI mee kan bijschaven. Probeer het dus zeker zelf eens uit mocht je interesse hebben.

https://app.ai-cursus.nl/home

lens, optics, camera-490806.jpg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.